Mobil omslagsbild

Om oss

Vår gymnastikförening grundades när världen upplevde att ett nytt världskrig startat - den 22 oktober 1939. Då samlades en grupp gymnastikintresserade i Ätrasalen och den första styrelsen kom till. 

Den bestod av agronom Sandegren, ordförande, Eva Aronsson, sekreterare, och Lars Kareld, kassör. Till att leda den kvinnligs gymnastiken valdes Ethel Sandegren, Ingrid Elofsson och Britta Johansson.
De manliga gymnasterna fick Ingemar Johansson och Olle Kareld som ledare. Alla hemmahörande i Vessigebro. Årsavgiften beslutades till 2 kronor och dessutom betalade varje deltagare 50 öre för varje månad, som gymnastiken pågick.
 
Vår förening är lyckligt lottad, för vi har tillgång till två idrottshallar: Vessigebro Idrottshall på Sjönevadsvägen och Katrinebergshallen vid Katrinebergs Folkhögskola. Vi har verksamhet i båda hallarna.

Annat var det när vår förening grundades. Då hyrdes Ätrasalen till ett pris av fem kronor. När vi inte fick vara där längre, kom Katrinebergs Folkhögskola som en hjälpande ängel och upplät en sal till oss utan kostnad.
Visserligen hade salen ett väl använt, slitet trägolv och om vintern drog det kallt i salen, men vad gjorde det bara gymnastiken kunde utövas. Katrineberg fick en ny gymnastiksal, som vi fick använda, ända fram till 1967, då samhället fick en egen idrottshall vid skolan.

 

VILL DU LEDA TRÄNING?

Då är du välkommen att kontakta Anna-Karin Alexanderssson, telefon 0702702705
eller Pia Stensson, telefon 0346-206 00.
Givetvis bekostar vi din utbildning. Vi tillhör Gymnastikförbundet Väst, som har kurser för vuxenledare och barnledare.

Bilder från årsmötet den 29 september 2014 på Ekholmen då vi firade 75 års jubileum.